Skip to content
Lukk

Renta blir blant Norges største på utleie av maskiner og utstyr

Renta kjøper samtlige aksjer i Byggesystemer, som i tillegg til å leie ut maskiner og utstyr er en av landets største stillasentreprenører.

Avtalen mellom Renta og Byggesystemer ble ferdigforhandlet og signert i påskeuken, med overtakelse i slutten av april 2021. Byggesystemer ble etablert i 1975 og har en solid markedsposisjon med 160 ansatte fordelt på åtte avdelinger i Nord-Norge og en i Oslo. Renta har på sin side 60 ansatte fordelt på avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Romerike og i Narvik.

Jeg er stolt av å dele med omverdenen at Byggesystemer nå blir en del av Renta. Selskapene utfyller hverandre på en veldig god måte, og vi er nå på god vei til å bli en landsdekkende utleieaktør. Sammen får vi stor bredde i en miljørettet utleiepark, bransjeledende digitale løsninger for kunder og ansatte, solid fagkunnskap og en sterk sikkerhetskultur. Vi ønsker med det å være det naturlige førstevalget for kunder både i Nord-Norge og resten av landet framover, forteller administrerende direktør i Renta AS, Leif Martin Drange.

Opptatt av lokal verdiskaping

Byggesystemer har helt siden starten i 1975 vært opptatt av lokal tilhørighet og nær relasjon til kundene, med solid fagkunnskap på alle sine avdelinger.

Lokal medbestemmelse og dyktige ansatte har vært en suksessfaktor i mer enn 45 år. Det var derfor avgjørende for oss at Renta sine verdier samsvarer med «Byggesystemer-ånden». Renta er opptatt av lokal forretning og verdiskaping, og de har samme forståelse for at lokalt ansatte utgjør en stor forskjell. I tillegg veide det tungt at vi utfyller hverandre både på utleieutstyr, tjenester og geografi, sier konsernleder i Byggesystemer, Arne Bratsberg.

Alle ansatte blir med videre

Alle avdelingene skal videreføres med dagens ansatte. Eierne i Byggesystemer reinvesterer også en stor andel av salgssummen i Renta Group, og sikrer med det fortsatt lokalt eierskap.

Vi er svært glade for at de vil være med videre på eiersiden. Det viser at de har stor tro på Renta i årene fremover. Det er også svært gledelig at alle de ansatte blir med videre, fortsetter Drange.

Oppkjøpet gjør at Renta får 220 ansatte i Norge og et budsjett på like under 500 millioner kroner for 2021.

Sammen med de ansatte skal vi nå videreutvikle og styrke Renta sin bedriftskultur, identitet og tilgjengelighet til det beste for kundene våre, avslutter Leif Martin Drange.

Ønsker du mer info, ta gjerne kontakt med Leif Martin Drange i Renta på 951 08 070 / lmd@renta.no eller Arne Bratsberg i Byggesystemer på 920 51 490 / arne.bratsberg@bysy.no.

 

Faktaboks:

Renta Group har hovedkontor i Helsinki og driver med utleie og stillas i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen. Konsernet vil etter oppkjøpet ha nesten 1.000 ansatte fordelt på mer enn 90 avdelinger og en estimert omsetning i 2021 på ca. 2,5 milliarder.

 

Renta i Norge:

  • Miljøfyrtårnsertifisert
  • 220 ansatte
  • 15 avdelinger
  • 3 ansatte med mesterbrev og 19 med fagbrev i stillasfaget
  • Sertifisert virksomhet for personløftere, truck og heis