Infra / Samfersel

Bakstuffbil/Arbeidsplatform AMV 11 SWL 1000 QR-H

Designet for å løfte personell og utstyr. Den spesielle bom- og vognkonfigurasjon gjør den svært manøvrerbar og egnet for oppgaver med lang rekkevidde. Trallebevegelsen er kjededrevet, og rotasjonen av både bomkonsollen og kurvkonsollen drives av svingdrev. Maskinen kan leveres, enten som en hel diesel/hydraulisk maskin, eller som en hybridmaskin.

Driving av de hydrauliske pumpene kan da gjøres av dieselmotoren eller en elektrisk motor. Med hybridalternativet kan det legges til en frontmontert kabeltrommel som gjør at maskinen kan kobles til 1000V strømnett. Kontroll av både chassis og bombevegelser kan gjøres eksternt med radiosender. For enkelt bytte av kurver avhengig av jobben som skal utføres, er det en hurtigkobling for hurtigutløsning mellom bommen og kurven.

Chassis: VOLVO FMX 460 8×4
Utslippsklasse: EURO 6
El-motor : Effektutgang: 90/117 KW 50 Hz

KURVER:

  • Fast kurv: SWL 1000 kg (inkl. 2 personer)
  • Membrankurv: SWL 750 kg (inkl. 2 personer & 400 kg membran)
  • Boltekurv: SWL 650 kg (inkl. 1 person)
  • PE kurv: SWL 1000 kg (inkl. 2 personer)
  • Ladekurv: SWL 500 kg (inkl. 1 person)
  • Borekurv: SWL 200 kg (inkl. 2 personer)

Bolterigg AMV 236T

Designet og utviklet for boring av boltehull for montering av vegg/tak elementer, PE skum og teknisk utstyr for tunneldriving/vedlikehold. Den styres av svært avansert navigasjonsteknologi for å sikre nøyaktig og systematisk boring av hull. Utstyret er designet for å håndtere tunnelprofiler fra T8.5 til T12.5. Et standard lastebilchassis som base for riggen gjør utstyret fleksibelt både i håndtering og transport. Under drift i tunnelen styres hele riggen (inkludert chassis) fra operatørkabinen uten å gå inn i chassiskabinen.

Bolteriggen kan enten forsynes med dieselhydraulisk kraft direkte fra chassiset, eller elektrohydraulisk kraft fra elektriske motorer koblet til 1000V strømnett.

Betongelementløfter AMV CEL-10

Designet for å løfte og transportere tak- og veggbetongelementer. Den bruker sugeputer som griper elementene med vakuum. Vakumsugeren er bygget på løfte arm som gi god rekkevidde over, på sidene og bak maskinen. Maskinen er også bygget på et lastebilchassis for å sikre mobilitet både i arbeidsmiljøet og på offentlig vei. Hydraulisk kraft genereres fra pumper montert på chassisets kraftuttak. Alle funksjonene til maskinen er radiostyrt, inkludert kjøring og styring av lastebilen. Maskinene bygges om med forskjellige typer sugepropper i forhold til hvilken type element man skal løfte Man monterer ca. 30 elementer på 12 timers skift