Skip to content
Lukk

Innlandets største utleieselskap gjør Renta størst i Norge

Myliftgruppen blir en del av det internasjonale storkonsernet Renta. Innlandets største utleieselskap til bygg- og anleggsbransjen består av Mylift, MB Stillas og Mortens Kranservice. Overtagelsen forsterker Rentas posisjon på Østlandet kraftig og gjør selskapet til Norges største innen utleie.

Myliftgruppens hovedkontor ligger på Hamar. Gruppen har 220 ansatte og omsatte i 2022 for ca. 360 millioner kroner.

Avtalen er strategisk viktig. Den gir oss tilgang til nye markeder på Østlandet og styrker oss på utleie og montering av stillaser. I tillegg får vi innpass i eventmarkedet, et nytt forretningsområde for oss, uttaler administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange.

 

Renta-sjefen er mektig imponert over den markedsposisjonen Myliftgruppen har oppnådd på kort tid og de verdiene som er skapt.

Mylift AS har avdelinger på Hamar, Elverum og Gjøvik og et anlegg på Dal som dekker Stor-Osloregionen. Selskapet har 70 ansatte og omsatte i 2022 for ca. 208 millioner kroner. MB stillas AS har avdelinger på Lillehammer, Hamar og Skedsmo. Selskapet har 130 ansatte. Omsetningen i 2022 endte på kr. 143 millioner kroner.
Mortens Kranservice i Brumunddal ble en del av Myliftgruppen i fjor, og omsatte i 2022 for 26 millioner kroner og har 17 ansatte.

Felles verdier

Når Mylifts eiere nå velger å selge til Renta, er det etter nøye overveielser og forankring i egne verdier og det Renta står for.

Våre kjennetegn er tilgjengelighet, service og stabilitet. Vi oppfatter at Renta står for det samme. Det tiltaler oss og skaper forventninger om at vi sammen vil bli enda bedre, tilby kundene de beste løsningene og medarbeiderne våre de mest interessante arbeidsplassene, sier daglig leder i Mylift og leder av Myliftgruppen, Knut Rindal.

 

Han eier 11% av selskapet. Hovedaksjonærer er Ørjan og Kjell Rune Petersson.

Rindal gir Renta honnør for at selskapet legger vekt på å opprettholde og utvikle lokal posisjon og forankring samtidig som konsernet leder an i utvikling av digitale løsninger.

For å være konkurransedyktig i dagens marked, er det viktig at apparatet «bak» også er det beste. Renta satser stort på logistikk og ligger helt i teten på digitalisering. Vi ser fram til å bli en del av et slikt system, sier Rindal.

Stillas

MB Stillas eies med 57% av Mylift. Øvrige eiere er Kristian Borud, Ola Sondre Talåsen og Rune Myrvold som alle er ansatt i selskapet. Gründer og daglig leder Kristian Borud er tilfreds med å bli en del av noe større.

Vi har satset aktivt for å gjøre stillasbyggerfaget mer attraktivt, og vi jobber målrettet med lærlinger og fagopplæring. MB Stillas er blant dem som har kommet lengst i bransjen når det kommer til 3D Modulering av stillas. Dette arbeidet er svært viktig for å kunne levere et sikkert, kostnadseffektivt og godt produkt. Med Renta på laget, vil vi bli en enda mer attraktiv arbeidsgiver, sier Borud.

 

Kjøpet av MB Stillas styrker Rentas stillasvirksomhet. Administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange, ser på MB Stillas som en profesjonell og raskt voksende aktør.

 I Renta har vi en tid sett etter en utvidelse på stillasutleie og -montering. MB Stillas er en seriøs aktør med fokus på kvalitet og HMS, noe som passer vår virksomhet meget godt. Når vi nå overtar MB Stillas, betyr det vinn-vinn for kunder, medarbeidere og eiere, sier Drange.

Blir med videre

De operative eierne og nøkkelpersonene i Myliftgruppen blir med videre når Renta nå overtar.

– Vi gleder oss til å være med på å utvikle Renta sammen med medarbeiderne våre som nå blir en del av et større faglig fellesskap med de muligheter det innebærer, sier Knut Rindal.

 

Renta har fulgt Mylifts utvikling over tid og sett et suksessrikt og fremtidsrettet konsern vokse fram på plattformen av lokale gründerbedrifter.

– Jeg gleder meg over at vi nå er på det samme laget og jeg er overbevist om at denne løsningen er den beste også for kundene og medarbeiderne, sier Leif Martin Drange, administrerende direktør i Renta Norge.

 

Sikker adkomst og trygg arbeidsplass. Når administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange (i midten) nå overtar Innlandets største innen utleie til bygg og anlegg, blir Renta størst i Norge. Daglig leder i Myliftgruppen, Knut Rindal (t.v.) og daglig leder i MB Stillas, Kristian Borud, ser fram til å bli en del av noe større. (Foto: Stian Tandberg)

 

Fakta:
Renta Group:
• Hovedkontor i Helsingfors, etablert i 2016 og eid av det svenske private equity-selskapet IK Partners
• Virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen, Baltikum og Norge
• 137 avdelinger, 1500 ansatte og 387 millioner euro i omsetning

Renta i Norge:
• Kjøpte opp Flexleie i Bergen i 2018, Byggesystemer i Nord-Norge i 2021, Utleiesenteret på Østlandet i 2022 og Høyde-Service 2023
• Avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Oslo, Romerike, Drammen, Kongsberg, Gardermoen, Porsgrunn, Sandefjord, Arendal, Langhus, Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Narvik, Bodø, Vinterbro, Godvik og Mo i Rana.
• 375 ansatte, ca. 1 milliard kroner i omsetning

Myliftgruppen:
• Består av Mylift, MB Stillas og Mortens Kranservice
• Hovedkontor på Hamar
• Avdelinger i Lillehammer, Elverum, Gjøvik, samt Skedsmo og Dal som dekker Stor-Osloregionen
• 220 ansatte, ca. 360 millioner kroner i omsetning i 2022

Kontaktpersoner:

Renta Norge
Administrerende direktør Leif-Martin Drange
951 08 070
leif.martin.drange@renta.no

Mylift/Myliftgruppen
Daglig leder Knut Rindal
977 69 099
knut.rindal@myliftholding.no

MB Stillas
Daglig leder Kristian Borud
481 06 887
kristian@mbstillas.no