Stillas

VI LEIER UT STILLAS

Stillasentreprenør

Stillas sikrer deg i høyden og er meget fleksibelt å arbeide med og på. Du kan lese mer om våre forskjellige typer stillas her.
Vi er stillasentreprenør og kan også ta oss av planlegging, transport, montering/demontering og godkjenning/kontroll av ditt stillas.

Valg av stillasentreprenør er svært viktig for en sikker og effektiv fremdrift på byggeplassen.
Renta bestreber å komme inn i prosjektet i en så tidlig fase som mulig. Da kan vi bistå deg som kunde med å planlegge og velge riktige løsninger for det enkelte prosjekt. Det enkelte prosjekt får tildelt egen prosjektleder som følger prosjektet fra A til Å.

Vi kan blant annet bistå med:

 • Valg av riktig stillas med løsninger tilpasset oppdragsgivers behov
 • Spesialløsninger ved behov
 • Beregninger av lastekapasitet, vindberegninger og dokumentasjon
 • Riggplass og logistikkplanlegging
 • Planlegging av tidslinje – riktig arbeidsplattform til riktig tid
 • Nødvendige endringer – ombygginger
 • Kontroll og HMS

Montering/demontering av stillas

Montering/demontering av stillas

Vi kan ta oss av montering/demontering.

Kontroll og HMS

Kontroll og HMS

Renta har fokus på god HMS, og vi forholder oss alltid til:
 • Forskrift om utførelse av arbeid. Kapittel 17. Arbeid i høyden
 • Stillasprodusentens monteringsanvisning
 • Veiledning fra Stillasentreprenørenes forening.
Vi følger de strengeste kravene i bransjen. Vi kan dokumentere at arbeidskontrakter, timeforbruk og avlønning er iht. norsk lovgivning og gjeldende tariff. Våre medarbeidere har nødvendige kurs for å ha den nødvendige kompetanse og sertifisering for den jobb de skal utføre, inkludert bruk av personlig verneutstyr. Når vi har bygd ferdig og godkjenner et stillas, dvs. setter på «Grønt kort», kan du være trygg på at dette er en sikker arbeidsplass og en arbeidsplattform som er bygd iht. alle regler. Vi tilbyr faste regelmessige kontroller, slik at du kan være sikker på at stillaset også er trygt under hele bruksperioden. Renta har også fokus på stillasmateriellet, og vi bestreber at alt av utstyr skal være kontrollert og uten skader. Ved tildekking, dvs. montering av nett, presenning eller krympeplast, brukes produkter som er flammehemmende og som tilfredsstiller kravene i § 17-20 Brannfare.

Oppfølging og dokumentasjon

Oppfølging og dokumentasjon

Skriftlig oppfølging og dokumentasjon er en viktig del av informasjonsflyten mellom oss og deg som
kunde. Dette bidrar til å kvalitetssikre produksjonen, skape forutsigbarhet og god oversikt.
Alle skjema oversendes fortløpende og det er enkelt å følge arbeidsflyten.
Før oppstart:

 • Arbeidsordre med arbeidsbeskrivelse oversendes og fungerer som en ordrebekreftelse.
 • SJA (Sikker jobbanalyse) utføres av stillasmontør før oppstart
 • SJA Varme arbeider utføres hvis krympeplast skal monteres eller annet varmt arbeide skal utføres

Etter utført oppdrag:

 • Ferdigrapport med beskrivelse og bilder

Kurs og opplæring

Kurs og opplæring

Forskrift om utførelse av arbeid pålegger arbeidsgivere å sikre at alle arbeidstakere har fått nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon i sikker bruk samt i å beherske de farene som bruken kan medføre. Kravet gjelder også for enkeltpersoner som driver en virksomhet som går inn under arbeidsmiljøloven og ikke har tilsatt arbeidstakere. Renta tilbyr sertifiserte kurs i henhold til gjeldende krav. Det betyr at du som arbeidsgiver, og/eller kursdeltaker, er sikker på at opplæringen er av høy kvalitet. Vi tilbyr brukerkurs for stillas, monteringskurs for opp til ni meter og monteringskurs over ni meter.

Transport

Transport

Vi frakter utstyret du trenger til og fra ditt prosjekt.

VÅRE PRODUKTER

Vi har et stort utvalg av stillasprodukter; stillaspakker, rammestillas, spirstillas, rullestillas, vare- og personheis, trappetårn, arbeid- og lasteplattformer, tak-over-tak, inndekking, spesialstillas, og mye mer. Sammen finner vi den beste løsningen for deg og ditt prosjekt. Du kan lese mer om våre produkter nedenfor.

Stillaspakker

Stillaspakker

Vi leier ut forskjellige typer stillaspakker og stillashengere. Stillaspakkene er ferdige pakker som gjør det lett for deg å finne den pakken som passer til akkurat ditt behov. Vi har stillaspakker fra 16 m ² til ca. 155 m ². Vi leier også ut stillashengere på ca. 85 m², 99 m² og 132 m². På stillashengeren har alle stillasdeler sin faste plass, og alle stillasdeler kan tas av eller på uavhengig av hverandre, praktisk og tidsbesparende.
Se produkter

Rammestillas / Fasadestillas

Rammestillas / Fasadestillas

Denne stillastypen egner seg utmerket til fasadearbeid, malerarbeid, tømrerarbeid, takarbeid og taksikring, samt utskiftning av vinduer eller annen type vedlikeholdsarbeid. Stillaset er enkelt og raskt å montere, stabilt å jobbe i og sikkert for brukeren. Rammestillas i aluminium blir satt sammen av komponenter med lav vekt, noe som gjør montering og demontering enkelt og raskt. Den er meget godt egnet til både enebolig og store leilighetsprosjekter. Ikke minst sikrer den brukeren og omgivelsene. Stillaset leveres standard i 3,07 m lengde og 2,00 m høyde per fag, og 61 cm plattformbredde. Den kan tilpasses i både lengde, bredde og høyde med et stort utvalg av tilleggsdeler. Vårt system er basert på Layher Rammestillas.

Spirstillas / Murerstillas

Spirstillas / Murerstillas

Denne stillastypen egner seg godt til jobber med muring, pussing av fasade, spesialjobber eller på prosjekter der det kreves større plass og lagringskapasitet. Vår murerstillas er en modulstillas som benyttes til alle typer arbeider på kompliserte byggeplasser og for avanserte konstruksjoner innen blant annet bygg, anlegg, industri, brobygging, verft og offshore. Stillassystemet har meget stor fleksibilitet med hensyn til fagbredder og lastklasser. Stillaset leveres standard i 3,05 m lengde og 2,00 m høyde per fag, og 125 cm bredde. Den kan tilpasses i både lengde, bredde og høyde med et stort utvalg av tilleggsdeler. Vårt system er basert på Haki Universalstillas.

Rullestillas

Rullestillas

Rullestillas er enkelt å montere og lett å flytte på. Det passer utmerket der det er behov for mindre jobber med mulighet til å flytte stillaset, innendørs og utendørs, da den leveres med store hjul. Rullestillaset kan leveres i ulike lengder og bredder, fra små stillaser som passer inn i trange rom til større rullestillaser med frittstående arbeidshøyde opptil ca. 14 meter.
Se produkter

Vare- og personheis

Vare- og personheis

Vi leier også ut person- og vareheiser fra 60 kg til 2000 kg – også lukkede heiser. Rask og sikker forflytning av materialer, utstyr og personell. Kortere arbeidsperiode og lavere kostnader.
Se produkter

Trappetårn, arbeids- og lasteplattformer

Trappetårn, arbeids- og lasteplattformer

Trapper eller tårn kan bygges, plasseres og tilpasses ditt aktuelle behov. Enten frittstående eller i kombinasjon med våre stillassystemer.

Tak-over-tak

Tak-over-tak

Tak over tak sikrer tørt bygg- under hele bygg og/eller restaureringsperioden. Man slipper fukt og vannskader underveis, og øker effektiviteten betraktelig. Få bedre økonomi i prosjektet gjennom høyere effektivitet og kortere arbeidsperiode.
Hold materialene tørre og gjennom det en høyere kvalitet på bygget.
Sikkerhet og HMS for arbeiderne ivaretas på en god måte.

Krympeplast

Krympeplast

Krympeplast har utallige bruksområder og gjør hverdagen enklere for deg som bruker av stillaset.
 • Slitesterk for vær og vind, tåler mye belastning
 •  Kan tilpasses alle typer bygg
 •  Kan tettes for oppvarming
 •  Forlenger sesongen
 •  Ressurssparende, håndverkere får jobber langt mer effektivt
 •  Enkelt å åpne for varelevering, hull sveises igjen etter bruk eller det kan monteres glidelåsløsning
 •  Mindre støy, blafrer ikke i vind
 • Raskt å montere/demontere
 • Brukt plast er 100% resirkulerbart

Krympeplast

Spesialstillas

I tillegg leverer vi alle typer spesialstillas, innkledning og tildekking av stillas med stillaspresenning, krympeplast og stillasnett, understøttelse og reis, trappetårn og trappeløsninger, lastetårn og arbeidsplattform, gangbro, sikringsløsninger for sikring av tak og vegg med mer.

Kontakt oss

Bruk gjerne skjemaet nedenfor for å kontakte oss, eller se våre avdelinger.